donna-banner

radio-sin-banner

Εκδηλώσεις

info :
Ο υπερσύνδεσμος του δημοσιευμένου μενού στην εφαρμογή iCagenda δεν βρέθηκε!
Απρίλιος 2019
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

social banner 1social banner 2

Schaeuble final 70

 

Υποθήκευση “ πολύτιμων ελληνικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 50 δις ευρώ σε ένα fund του εξωτερικού όπως για παράδειγμα στο Institution for Growth στο Λουξεμβούργο, ώστε να ιδιωτικοποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν για την μείωση του χρέους», απαιτούν Μέρκελ,Σόϊμπλε και Γκάμπριελ από την Ελλάδα! Το Onalert.gr έχει γράψει ήδη για το σενάριο υποθήκευσεις των υδρογονανθράκων του Αιγαίου. Που από το έγγραφο Σόϊμπλε φαίνεται ότι δεν είναι απλώς σενάριο.Ο ανταποκριτής του Spiegel, Mathieu von Rohr,δημοσιοποίησε το ανατριχιαστικό σχέδιο Σόιμπλε που κυκλοφόρησε στο πλαίσιο του σημερινού Eurogroup για την Ελλάδα.Προβλέπει είτε πενταετή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, είτε τριετές πακέτο έναντι ενεχύρου κρατικής περιουσίας ύψους 50 δις ευρώ. Τιτλος του εγγράφου «Σχόλια για τις νέες ελληνικές προτάσεις». Επισημαίνει ότι «αυτές οι προτάσεις υστερούν σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις» σε τομείς όπως η αγορά εργασίας, ο δημόσιος τομέας, οι ιδιωτικοποιήσεις και το τραπεζικό σύστημα. Προσθέτει ότι «αυτές οι προτάσεις δεν μπορούν να χτίσουν της βάση για ένα εντελώς νέο, τριετές πρόγραμμα μέσω του ESM, όπως ζητάει η Ελλάδα. Χρειαζόμαστε μια καλύτερη, μια βιώσιμη λύση, κρατώντας στο πρόγραμμα το ΔΝΤ».Ποια είναι η “τελική λύση” κατά το έγγραφο Σόϊμπλε; Δύο δρόμοι:Είτε «οι ελληνικές αρχές να βελτιώσουν τις προτάσεις τους γρήγορα και σημαντικά με πλήρη στήριξη από το κοινοβούλιό τους, είτε να γίνει «μεταφορά πολύτιμων ελληνικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 50 δις ευρώ σε ένα fund του εξωτερικού όπως για παράδειγμα στο Institution for Growth στο Λουξεμβούργο, ώστε να ιδιωτικοποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν για την μείωση του χρέους».Αν «η βιωσιμότητα του χρέους και η αξιόπιστη προοπτική υλοποίησης του προγράμματος δεν μπορεί να διασφαλιστεί» θα έπρεπε να προταθεί στην Ελλάδα να προχωρήσει σε «ένα διάλειμμα» από την ευρωζώνη με πιθανή αναδιάρθρωση χρέους, αν χρειαστεί για τα πέντε επόμενα χρόνια τουλάχιστον. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να  επιτραπεί μια επαρκής αναδιάρθρωση χρέους που δεν θα ήταν συνδεδεμένη με την ιδιότητα μέλους νομισματικής ένωσης. Στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα πάντα με το κείμενο, η Ελλάδα θα πρέπει να στηριχτεί με ανθρωπιστική βοήθεια.


 

Να λες «Ναι!» στην ανάγκη, να μετουσιώνεις το αναπόφευγο σε δικιά σου ελεύθερη βούληση -αυτό, ίσως, είναι ο μόνος ανθρώπινος δρόμος της λύτρωσης. Ο Ζορμπάς κοίταξε τ’ αστέρια, με το στόμα ανοιχτό, σα να τα ‘βλεπε για πρώτη φορά.-Τι να γίνεται εκεί πάνω! μουρμούρισε.Και σε λίγο πήρε την απόφαση, μίλησε:
-Ξέρεις να μου πεις αφεντικό, είπε κι η φωνή του ασκώθηκε επίσημη, συγκινημένη μέσα στη ζεστή νύχτα, ξέρεις να μου πεις τί πάει να πουν όλα αυτά; Ποιος τα ‘καμε; Γιατί τα ‘καμε; Και πάνω απ’ όλα, ετούτο (η φωνή του Ζορμπά ήταν γεμάτη θυμό και τρόμο): Γιατί να πεθαίνουμε;-Δεν ξέρω Ζορμπά! αποκρίθηκα, και ντράπηκα λες και με ρωτούσαν το πιο απλό πράγμα, το πιο απαραίτητο και, δεν μπορούσα να το ξηγήσω.-Δεν ξέρεις! έκαμε ο Ζορμπάς και τα μάτια του γούρλωσαν.-Τότε τί είναι αυτά τα παλιόχαρτα που διαβάζεις; Γιατί τα διαβάζεις; Άμα δε λένε αυτό, τί λένε;-Λένε τη στεναχώρια του ανθρώπου που δε μπορεί να απαντήσει σε αυτά που ρωτάς, Ζορμπά, αποκρίθηκα.-Να τη βράσω τη στεναχώρια τους! έκαμε ο Ζορμπάς χτυπώντας με αγανάχτηση τα πόδια του στις πέτρες.
-Είμαστε σκουληκάκια μικρά μικρά, Ζορμπά, αποκρίθηκα, απάνω σ’ ένα φυλλαράκι γιγάντιου δέντρου. Το φυλλαράκι αυτό είναι η γης μας∙ T’ άλλα φύλλα είναι τ’ αστέρια που βλέπεις να κουνιούνται μέσα στη νύχτα.Σουρνόμαστε απάνω στο φυλλαράκι μας, και το ψαχουλεύουμε με λαχτάρα∙ τ’ οσμιζόμαστε, μυρίζει, βρωμάει∙ το γευόμαστε, τρώγεται∙ το χτυπούμε, αντηχάει και φωνάζει σαν πράμα ζωντανό.Μερικοί άνθρωποι, οι πιο ατρόμητοι, φτάνουν ως την άκρα του φύλλου∙ από την άκρα αυτή σκύβουμε, με τα μάτια ανοιχτά, τα αυτιά ανοιχτά, κάτω στο χάος. Ανατριχιάζουμε.Μαντεύουμε κάτω μας το φοβερό γκρεμό, ακούμε ανάρια ανάρια το θρο που κάνουν τα φύλλα του γιγάντιου δέντρου, νιώθουμε το χυμό ν’ ανεβαίνει από τις ρίζες του δέντρου και να φουσκώνει την καρδιά μας. Κι έτσι σκυμμένοι στην άβυσσο, νογούμε σύγκορμα, σύψυχα, να μας κυριεύει τρόμος. Από τη στιγμή εκείνη αρχίζει…Σταμάτησα. Ήθελα να πω: «Από τη στιγμή εκείνη αρχίζει η Ποίηση», μα ο Ζορμπάς δε θα καταλάβαινε και σώπασα.
-…αρχίζει ο κίντυνος, Ζορμπά, είπα. Άλλοι ζαλίζονται και παραμιλούν, άλλοι φοβούνται και μοχτούν να βρουν μια απάντηση, που να τους στυλώνει την καρδιά και λένε : «Θεός», άλλοι κοιτάζουν από την άκρα του φύλλου το γκρεμό παλικαρίσια και λένε : «Μου αρέσει».– Ο Ζορμπάς συλλογίστηκε κάμποση ώρα∙ βασανίζουταν να καταλάβει.
-Εγώ, είπε τέλος, κοιτάζω κάθε στιγμή το θάνατο∙ τον κοιτάζω και δε φοβούμαι∙ όμως και ποτέ, ποτέ δε λέω: Μου αρέσει. Όχι δε μου αρέσει καθόλου! Δεν είμαι λεύτερος; Δεν υπογράφω!»-Δεν είμαι λεύτερος; ξαναφώναξε.Δε μιλούσα. Να λές «Ναι!»στην ανάγκη, να μετουσιώνεις το αναπόφευγο σε δικιά σου ελεύθερη βούληση -αυτό, ίσως, είναι ο μόνος ανθρώπινος δρόμος της λύτρωσης.  Ν. Καζαντζάκης, «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», Εκδ. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ (απόσπασμα)

 


 

«Ποιος κυβερνάει αυτον τον τόπο;». Επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε το ερώτημα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή βρίσκει πρόσφορο έδαφος στο βρώμικο πόλεμο που δέχεται η χώρα μας τις τελευταίες μέρες από το Βερολίνο

- Στόχος του Σόιμπλε και των Γερμανών η χώρα να γίνει και επίσημα προτεκτοράτο του Βερολίνου με κυβέρνηση ειδικού σκοπού στην οποία θα συμμετέχουν το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ

- Οι βόμβες και οι εκβιασμοί Σόιμπλε περί 5ετούς Grexit έχουν βάση και αποτελούν ωμό εκβιασμό κατά της Ελλάδας και κατά της Δημοκρατίας. Ο εκβιασμός του «χασάπη» της Ευρώπης - όπως αποκαλούν οι πάντες τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – δεν έχει τέλος.

Αποδεικνύεται ότι ο Γερμανός υπουργός οικονομικός δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο. Το σχέδιο του από την πρώτη στιγμή ήταν να ταπεινώσει και να συντρίψει τον Τσίπρα αφού γνώριζε ότι μια αριστερή κυβέρνηση δεν θα δεχόταν να υπογράψει και πολύ περισσότερο να εφαρμόσει μέτρα που θα συντρίψουν τους φτωχούς και τους αδύναμους.Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό ρεπορτάζ από μέσα, ξέρουν πολύ καλά ότι ο Σόιμπλε στο περιθώριο των προηγούμενων συνόδων του Eurogroup μιλούσε με χυδαίο τρόπο τόσο για τους Έλληνες όσο και για τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτά είναι γνωστά στους ξένους δημοσιογράφους που παρακολούθησαν πολύ στενά τα Eurogroup για το ελληνικό πρόβλημα, πλην όμως κανείς τους δεν έχει το δημοσιογραφικό σθένος να τα δημοσιοποιήσει.Η λέξη – κλειδί που ακούγεται συνεχώς απόψε στο Eurogroup είναι η έλλειψη αξιοπιστίας.Όπερ μεθερμηνευόμενο σημαίνει: Δεν θέλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.Κανείς από τους ξένους μεγαλοδημοσιογράφους με τις συνεχείς αποκαλύψεις και τα αποκλειστικά ρεπορτάζ δεν τολμά να γράψει για την προπαγάνδα κατά της Ελλάδας που έκανε ο Σόιμπλε σε one by one touching σε όλους τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.Aν το plan A των Γερμανών περί «εκδίωξης» του Τσίπρα δεν πετύχει, το επόμενο πλάνο θα έρθει μόνο του εκ των πραγμάτων αφού η μεγάλη πλειοψηφία της αριστερής πλατφόρμας δεν θα δεχθεί να ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.
Ήδη έχει αρχίσει να συζητιέται στο περιθώριο η παραίτηση και υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα τους αντικαταστήσει με πρόθυμους και υπάκοους υπουργούς από άλλες πολιτικές παρατάξεις που είναι έτοιμες να υπηρετήσουν όλες τις παράλογες απαιτήσεις των Γερμανών που θα επιτείνουν τη φτώχεια και τη δυστυχία.Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απαιτήσεις των δανειστών είναι να μπουν στην κυβέρνηση εκτός από στελέχη του Ποταμιού, και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.Δεν είναι τυχαίες ούτε οι συνεντεύξεις του Σταύρου Θεοδωράκη, ούτε βεβαίως τα ταξίδια και οι επαφές του στις Βρυξέλλες με τον Γιούνκερ και τους άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Ο πρόεδρος του Ποταμιού δεν χάνει την ευκαιρία να τονίζει ότι απαιτείται μια κυβέρνηση που να μπορεί να έχει 10 ανθρώπους που θα κάνουν - όπως λέει - τις μεταρρυθμίσεις. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, αυτοπροτείνεται αν και ο ίδιος ενδέχεται να μην αναλάβει υπουργείο προκειμένου να αποφύγει το πολιτικό κόστος. Ο Τσίπρας φαίνεται να έχει δεχθεί αυτό το σενάριο για ένα μικρό διάστημα και στη συνέχεια να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, αν όχι τον Σεπτέμβριο, μέσα στον Οκτώβριο. Άλλωστε ο ίδιος έχει πει πολλές φορές ότι δεν θα γίνει «Παπαδήμος».newsbomb.gr

 


JUY65O

 Ακόμη και τη Χούντα, απ’ έξω θα την ψωνίσουμε!

 

 Ο Νίκος Συρίγος αναρωτιέται μέχρι πότε θα δεχόμαστε ακόμη και η… δικτατορία να έχει την υπογραφή του Σόιμπλε;Όλο αυτό που στήνεται εδώ και καιρό, όχι στην ευρωζώνη αλλά στην ευρωθηλιά, που μας έχουν φορέσει και μάλιστα… πάση θυσία, είναι μια ξεκάθαρη χούντα. Και όπως όλα τα προϊόντα που βγάζουν οι Γερμανοί, από τα αυτοκίνητα μέχρι τις ηλεκτρικές συσκευές, είναι εξαιρετικής ποιότητας. Αρίστης. Αυτός ο κομπλεξικός φυρερίσκος ονόματι Σόιμπλε, επιδιώκει να ξεκινήσει από την Ελλάδα το μοντέλο της γερμανικής κυριαρχίας σε όλη την Ευρώπη.Μια Ευρώπη που όσο περνάει ο καιρός θυμίζει ολοένα και περισσότερο την Ευρώπη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Απλά τώρα ο κόσμος… σκοτώνεται από μόνος του. Και πολλές φορές δυστυχώς με αργό, βασανιστικό τρόπο, όχι με μία πιστολιά. Άσε που δεν μας δίνουν το δικαίωμα της τελευταίας επιθυμίας. Ένα τσιγάρο…Ούτε καν μας δένουν τα μάτια. Τον θάνατο τον βλέπουμε να έρχεται και μαζί κι αυτόν των παιδιών μας. Όχι θεωρητικά. Κυριολεκτικά. Όποιος πιστεύει ότι αυτό το διήμερο στις Βρυξέλλες είναι η τελευταία πράξη του δράματος είναι υπερφίαλα αισιόδοξος. Είναι η πρώτη πράξη μιας τραγωδίας που θα εκτυλιχθεί στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Τώρα εμείς, μετά κάποιοι άλλοι. Παντού χούντα. Παντού. Η Ελλάδα που τόλμησε να πει «ΟΧΙ», που έβγαλε τη μη προβλεπόμενη κυβέρνηση, που την κατοικούν κάτι περίεργοι τύπου, θα είναι η πρώτη που θα της επιβάλλουν τη δικτατορία τους. Και θα το κάνουν με το γνωστό γερμανικό τρόπο.Τον ξέρουν καλά. Να’ ναι καλά ο Αδόλφος. Η κυβέρνηση μετράει μέρες. Ώρες. Θα πέσει πραξικοπηματικά και στη θέση της θα μπουν αυτοί που πρέπει. Πάση θυσία. Δεν έχει σημασία τι ψήφισες. Σημασία έχει μόνο ποιον θέλει κυβερνήτη ο Σόιμπλε. Αναρωτιέμαι όμως. Γιατί ακόμη και τη δικτατορία πρέπει να την… ψωνίσουμε από τον Γερμανό; Ας την επιβάλλουμε μόνοι μας… Ούτως ή άλλως δημοκρατία δεν είχαμε ποτέ… Μόνο στους τύπους. Ας είναι καλά τα σάπια ΜΜΕ και όλοι αυτοί οι σκυφτοί που μας κυβερνούσαν.

 

 


 BREAKING NEWS...ΦΗΜΕΣ..!!!

 

 

 SXWEA

 Όταν ξυπνήσει κρυφτείτε...κάτι Γερμανίες κάτι Σλοβακίες, Φιλανδιες, Λετονίες και Λιθουανίες!

 

HBG4S

 

 

MOUTR

 


 

JU7XZA

 

«Ξεφτιλίστε τον Τσίπρα», το επόμενο θέαμα

Συντάκτης:
Νίκος Σβέρκος

Το «πολιτικό θέατρο» των τελευταίων ωρών στις Βρυξέλλες βρίσκεται στο σημείο κορύφωσής του. Η χθεσινή ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή και οι διαφοροποιήσεις στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησαν το ιδανικό πεδίο την καλλιέργεια πλείστων σεναρίων για την σταθερότητα της ελληνικής κυβέρνησης και το Βερολίνο βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία για να ξετυλίξει την επικοινωνιακή του καταιγίδα, που μαίνεται έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ.Ας εξετάσουμε προσεκτικά το πεδίο που διαμορφώθηκε τις τελευταίες ημέρες. Η κυβέρνηση, στριμωγμένη στον τοίχο των διαπραγματεύσεων έλαβε ένα τελεσίγραφο, στο οποίο εκλήθη να απαντήσει εντός 48 ωρών. Υπό «κανονικές συνθήκες» για το ευρωπαϊκό κατεστημένο, με μια ελληνική κυβέρνηση δηλαδή πρόθυμη να υποταχθεί άνευ όρων στους εκβιασμούς της νεοφιλελεύθερης γραφειοκρατίας, το τελεσίγραφο θα γινόταν αποδεκτό, μετά από ώρες δράματος και ανεπαίσθητες υποχωρήσεις από τους θεσμούς και τους εταίρους.Ο Αλέξης Τσίπρας όμως αντ' αυτού «τίναξε» το παιχνίδι στον αέρα. Η προσφυγή στην κάλπη του δημοψηφίσματος αντέστρεψε ουσιαστικά τον εκβιασμό που δεχόταν: Είναι η ευρωπαϊκή ηγεσία έτοιμη να αντιπαρατεθεί με την απόφαση ενός λαού; Αρκετοί φοβούνταν στην Ελλάδα την κατάφαση στο ερώτημα, λιγότεροι ανέμεναν αυτή την εξέλιξη. Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της διενέργειας δημοψηφίσματος, «ευρωπαϊκοί κύκλοι» έλεγαν ότι το δημοψήφισμα είναι άκυρο γιατί απλά, απέσυραν την πρόταση...Ο ευρωπαϊκός κυνισμός έφτασε στο απόγειό του τις επόμενες ημέρες. Ουδείς μπορεί να ξεχάσει την ενορχηστρωμένη έκκληση των κεντρικών Ευρωπαίων παικτών να «πέσει» η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο επειδή οι απειλές και τα καταστροφολογικά σενάρια δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικά τα προηγούμενα χρόνια, επιστρατεύθηκε η ευθεία επίθεση στην ελληνική οικονομία. Η κίνηση των υπουργών του Γιούρογκρουπ και ακολούθως της ΕΚΤ να μην δώσει «αέρα» στην Ελλάδα ούτε για λίγες ημέρες οδήγησαν σε capital controls.Παρόλα αυτά ο ελληνικός λαός άντεξε και ψήφισε κατά 61% «όχι», δηλαδή την εισήγηση του πρωθυπουργού. Αυτή η εξέλιξη ήταν συγκλονιστική για την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία. Υπήρχαν για αυτήν από εκεί και πέρα δυο δρόμοι: Είτε θα συνθηκολογούσε με την Αθήνα, είτε θα επέτειναν την ασφυξία. Και φυσικά, βαπτισμένοι στην ιδεολογική εμμονή που διακατέχει τους κυρίαρχους νεοφιλελεύθερους κύκλους, επέλεξαν το δεύτερο. Και πάλι λίγοι πίστευαν πίσω στην Ελλάδα ότι ο κυνισμός μπορεί να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.Οι τράπεζες παρέμειναν κλειστές και οι επιλογές λιγόστεψαν. Η κυβέρνηση είχε πλέον μπροστά της την συνθηκολόγηση ή την καταστροφή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σχετικές μελέτες για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη συντάχθηκαν από οικονομολόγους και στελέχη κοντά στην «Αριστερή Πλατφόρμα» και παραδόθηκαν στον πρωθυπουργό. Μεταξύ άλλων προέβλεπαν κατάρρευση του ΑΕΠ κατά 15%, όταν μέσα σε πέντε χρόνια το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25%. Ήταν προφανώς η χείριστη επιλογή.Ο πρωθυπουργός και οι κορυφαίοι του οικονομικού επιτελείου ακολούθησαν εκείνοι την επιλογή της συνθηκολόγησης. Επιλογή στην οποία δεν οδήγησε κάποια διάθεση υποχώρησης, αλλά ήταν αποτέλεσμα μιας παγίδευσης. Παγιδεύτηκε ο πρωθυπουργός σε μια ιδέα που φέρει τους «εταίρους» ικανούς να χαράξουν μια πορεία διαφορετική από αυτήν, αλλά και στην εντύπωση ότι διάφοροι παράγοντες μικρομεσαίου πολιτικού εκτοπίσματος, όπως ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, θα μεταφράσουν την «συμπάθεια» προς τον ελληνικό σε συμπαράσταση στην ελληνική κυβέρνηση.Το Γιούρογκρουπ της 11ης Ιουλίου πραγματοποιείται με την ελληνική κυβέρνηση σε τροχιά συνθηκολόγησης σε ένα πρόγραμμα που ικανοποιεί όλους τους διαπραγματευόμενους. Γαλλία και λοιπές «ήπιες» δυνάμεις έχουν συμβάλει για να υπάρξει μια κατάληξη σε αυτό το θέατρο του παραλόγου. Κι όμως η γερμανική ηγεσία απαιτεί κι άλλα μέτρα, συνεπαρμένη από την πολιτική της αλαζονεία.Και εδώ είναι που εισέρχεται ακόμα μια φορά ο πολιτικός θίασος, που αποτελείται από ανώνυμους «ευρωπαίους αξιωματούχους», προπαγανδιστικά μέσα ενημέρωσης και «ειδικούς»- σεναριολόγους κάθε είδους. Η πολιτική επικοινωνία δεν εξαντλείται σε αφίσες και δηλώσεις, αλλά πλέον υπεισέρχεται σε κάθε πληροφορία, σε κάθε ρεπορτάζ, σε κάθε «διαρροή». Οι πολιτικές πιέσεις ασκούνται μέσω στοχευμένων δημοσιευμάτων, όπως αυτού της FAZ, περί σεναρίου Grexit για πέντε χρόνια...Το βέβαιο είναι ότι η πολιτική ηγεσία της Γερμανίας είναι μεν διχασμένη για την διαχείριση της ευρωζώνης, χρησιμοποιεί δε με απίστευτη μαεστρία την κατευθυνόμενη επικοινωνιακή καταιγίδα. Οι «διαρροές» περί νέων απαιτήσεων για επιπρόσθετα επώδυνα μέτρα επ' απειλή ενός "Grexit" απλώς ασκούν πίεση στην ελληνική πλευρά. Τα περισσότερα δε σενάρια απλώς αποσκοπούν στο να κορεστεί το γερμανικό κοινό. Που βλέποντας στην αρένα μια κυβέρνηση να κατασπαράσσεται, εκείνη ζητά κι άλλο αίμα.Μέχρι τώρα βλέπαμε το έργο «Ρίξτε τον Τσίπρα». Το επόμενο θέαμα θα τιτλοφορείται «Ξεφτιλίστε τον Τσίπρα».