donna-banner

radio-sin-banner

Εκδηλώσεις

info :
Ο υπερσύνδεσμος του δημοσιευμένου μενού στην εφαρμογή iCagenda δεν βρέθηκε!
Απρίλιος 2019
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

social banner 1social banner 2

zoenl


Κόμματα αρχηγών και κόμματα μελών
Συντάκτης:
Τάσος Παππάς

Μπορεί το εσωτερικό πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας να μην είναι το κεντρικό ζήτημα της πολιτικής ζωής, γιατί υπάρχουν άλλα σοβαρότερα, όπως η εφαρμογή της συμφωνίας, η αστάθεια της κυβέρνησης και η σφοδρή σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ο μεταβατικός πρόεδρός της, Ευάγγ. Μεϊμαράκης, στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, έθεσε ένα θέμα ουσίας σ’ ό,τι αφορά τα κόμματα.Εξέφρασε τη ζωηρή αμφιβολία του για το αν είναι σωστό να εκλέγεται ο επικεφαλής του κόμματος με καθολική ψηφοφορία στην οποία συμμετέχουν όσοι θέλουν, αρκεί να πληρώσουν ένα μικρό παράβολο. Η άμεση εκλογή προέδρου καθιερώθηκε στην Ελλάδα από το ΠΑΣΟΚ, την περίοδο που ήταν αρχηγός του ο Γιώργος Παπανδρέου.Δεν ήταν πρωτότυπη σύλληψη. Περί αντιγραφής πρόκειται και αποθεώθηκε μάλιστα ως αμεσοδημοκρατική διαδικασία γιατί πλήττει καίρια τους μηχανισμούς, που λόγω της τάσης τους για αναπαραγωγή μετέρχονται όλα τα μέσα, ακυρώνει τις δοτές εξουσίες των παραγόντων και των συμβούλων που πλαισιώνουν τις ηγεσίες και υπονομεύει την ισχύ των προσωπικών στρατών που δημιουργούν τα κορυφαία στελέχη για να πλασαριστούν σε περίοπτες θέσεις του κόμματος, και στη συνέχεια του κράτους.Το επιχείρημα των οπαδών της άμεσης εκλογής είναι ότι η συμπαγής κομματική γραφειοκρατία μπορεί να χειραγωγεί τα μέλη του κόμματος και να καθορίζει τους συσχετισμούς στα συνέδρια, κάτι που δεν είναι εύκολο να κάνει όταν το πλήθος είναι μεγάλο. Η εκλογή του προέδρου του κόμματος από τον λαό είναι, υποτίθεται, η θεραπεία στα προβλήματα της μαζικής αποχής από τις εκλογές και στη θεαματική μείωση του αριθμού των μελών.Επί της ουσίας, όμως, πρόκειται για το τελειωτικό χτύπημα στο κομματικό μοντέλο όπως το έχουμε γνωρίσει. Καθιστά τον αρχηγό πανίσχυρο και το κόμμα υποχείριό του. Είχαν προηγηθεί πολλά πριν φτάσουμε στον εκφυλισμό του κομματικού φαινομένου: Το κέντρο λήψης των αποφάσεων δεν είναι πια τα εκλεγμένα όργανα του κόμματος, αλλά οι διορισμένες από τον ηγέτη ομάδες ειδικών, που σε συνθήκες εργαστηρίου καταστρώνουν κυβερνητικά προγράμματα, σχεδιάζουν στρατηγική και υποδεικνύουν εκλογική τακτική.Τη θέση των οργανώσεων, που λειτουργούσαν σαν ιμάντες συνδέοντας το κόμμα με την κοινωνία, εκλογίκευαν τις πολιτικές, μετέφεραν τις διαθέσεις των πολιτών και συχνά δρούσαν προειδοποιητικά γι’ αυτά που έρχονταν, έχουν πάρει οι εταιρείες δημοσκοπήσεων.Τα κριτήρια για την ανάδειξη των στελεχών δεν είναι η θεωρητική επάρκειά τους, η συνέπειά τους, το πολιτικό εκτόπισμά τους, η ιστορία τους, η ηθική αρματωσιά τους, αλλά η αναγνωρισιμότητά τους όπως αυτή προκύπτει από την προβολή τους στα μέσα ενημέρωσης. Τα συστημικά κόμματα, που κατά κανόνα είναι αρχηγικά, βολεύονται μ’ αυτήν την κατάσταση. Για την Αριστερά όμως το συγκεκριμένο μοντέλο είναι παράδειγμα προς αποφυγήν. 
ΑνάγωγαΟι υπουργοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι σχολιαστές που μπορούν να γράφουν και να λένε ατιμωρητί ό,τι γουστάρουν. Αυτό το καλαμπούρι ότι φέρνουν νομοσχέδια με τα οποία διαφωνούν και η θρηνολογία για «το κακό που πάθαμε» πρέπει να σταματήσουν. Αν το δίλημμα είναι αυτό που λένε, «συμφωνία ή ασύντακτη χρεοκοπία», ας αποδείξουν με έργα και με λόγια ότι πήραν τη σωστή απόφαση. Διαφορετικά, δικαιούται ο καθένας να υποθέσει ό,τι θέλει. 

 Βαρουφάκης: Ιστορίες συνωμοσίας και αθλιότητας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛAΚΑΣ
Αν κάτι αποκάλυψε και πρόβαλε στις πραγματικές του διαστάσεις η υπόθεση του plan B του Βαρουφάκη, «για την επιστροφή στη δραχμή» είναι ότι η Γενική Γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών είναι «βυσματωμένη» στην τρόικα των δανειστών. Αυτή η υπόθεση επιβεβαιώνει και κάτι ακόμη: ότι το μέγεθος της αθλιότητας του συμπλέγματος των «κυρίαρχων» media της χώρας είναι άπειρο…Οι επιθέσεις κατά του Γ. Βαρουφάκη, εμφανώς συντονισμένες από εγχώρια κέντρα μοιάζουν με επιθέσεις αυτοκτονίας αξιοπρέπειας και επαγγελματικής επάρκειας «αξιοσέβαστων» κατά τα λοιπά συναδέλφων, οι οποίοι επιτελούν το έργο της «ενημέρωσης».Στην προκειμένη περίπτωση όπλα της ενημέρωσης είναι η άγνοια, η διαστρέβλωση και η λάσπη, με προφανή στόχο τον αποδιοπομπαίο Γιάνη, ο οποίος έχει το ελάττωμα –λόγω χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασίας- του αλεξικέραυνου. Τραβά πάνω του τα πυρά.Ωστόσο, τα εν λόγω πυρά είναι «άσφαιρα» καθώς για πολλά θα μπορούσε κάποιος να κατηγορήσει τον πρώην Υπουργό, όχι όμως για:    Την επιβεβλημένη αναζήτηση ενός εναλλακτικού σχεδίου στην περίπτωση που η διαπραγμάτευση πήγαινε στα βράχια
    Την επιβεβλημένη παράκαμψη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΟΙΚ, καθώς όπως είναι γνωστό αποτελεί «παραμάγαζο» της τρόικας
    Την εξασφάλιση επάρκειας της αγοράς σε φάρμακα- τρόφιμα- καύσιμα στην περίπτωση που οι δανειστές (και εκβιαστές) της χώρας ολοκλήρωναν την απειλή.Έχουμε την εντύπωση- με βάση την κοινή λογική- ότι η δημιουργία ενός εναλλακτικού σχεδίου στην περίπτωση μάλιστα που μια κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει  την ελίτ του νόμιμου χρηματοπιστωτικού υποκόσμου, δεν είναι παράνομη αλλά επιβεβλημένη ενέργεια. Η εντύπωση αυτή ενισχύεται, μάλιστα, από την επιβεβαίωση ότι η υπηρεσία των πληροφοριακών συστημάτων του ΥΠΟΙΚ είναι ήδη «χακαρισμένη» ως «ανεξάρτητη αρχή από τους δανειστές.Παρ’ όλα αυτά, το αφήγημα των media, του εγχώριου διεφθαρμένου οικονομικού συστήματος και της αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ εν συγχορδία) κάνει λόγο για την «εγκληματική οργάνωση» του υπουργού οικονομικών. Προφανώς γιατί,   για όλους αυτούς, η νομιμότητα της υπέρτατης αρχής της χώρας δεν βρίσκεται στην Αθήνα και το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά κάπου στις Βρυξέλλες, και σίγουρα εντός της γερμανικής καγκελαρίας. 

Υ.Γ.1 σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε με το κείμενο αυτό να υπερασπιστούμε το «σχέδιο Βαρουφάκη» κατά κύριο λόγο γιατί απέτυχε να βοηθήσει το σκοπό για τον οποίο εκπονήθηκε, δηλαδή να ενισχύσει την διαπραγματευτική δύναμη της χώρας και να αντιμετωπίσει δυσμενείς εξελίξεις.

Υ.Γ.2 θα ήταν κέρδος για όλους αν ο πρώην υπουργός Οικονομικών συνήθιζε να μιλά λιγότερο.


solop


Λάκης Λαζόπουλος: O Άδωνης μηνύει τον Σόιμπλε
28-07-2015 - 22:27μμ

– Αφού θα κάνουν μήνυση στον Βαρουφάκη που σχεδίαζε έξοδο ως plan b,
φαντάζομαι ότι αμέσως μετα θα κάνουν μήνυση οι νεοδημοκρατοθεοδωράκηδες και στον Σόιμπλε.
Γιατί κι αυτος  το ίδιο σχεδίαζε.
Ή οχι;;

– Ή έχουμε τσαμπουκά ή δεν έχουμε.
Να δω τον Άδωνη να καταθέτει αγωγή στον κυρ Σόιμπλε και τι στον κόσμο!

– Μέγα πολιτικό σκάνδαλο, λέει η Γεννηματά, που το κόμμα της ακόμα δεν έχει βρει που έχει παει το 1.000.000 δολάρια του Τσουκάτου.
Σκεφτόταν να υποκλέψει τα ΑΦΜ των πολιτών ο Βαρουφάκης.
Αυτά δηλαδή, που παραχώρησε το ΠΑΣΟΚ στους Γερμανούς μαζί με την Εθνική κυριαρχία.
Εξοργίζομαι.
– Δεν ειναι μέγα πολιτικό σκάνδαλο κυρία μου και κύριοι, ότι είχαν όλα τα ΑΦΜ μας  ο Σόιμπλε και το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας;
Αλλά μιλάει ο καταχομένος;

– Ποιο ειναι το θέμα;
Ότι ο Τσίπρας πήρε 62 %και δεν μπορούν να το καταπιούν.

– Πόσο γελοίοι γίνονται οι δεξιοί κι οι Πασοκτζήδες που ζητάνε την τιμωρία Βαρουφάκη.
Ο κ. Βενιζέλος, ο εμπνευστής του νόμου περί μη ευθύνης υπουργών, αυτός που έβαλε το χαράτσι και αυτός που άδειασε τα ασφαλιστικά ταμεία με το PSI, αυτός θέλει να τιμωρηθεί ο Βαρουφακης;

– Αν μας πέταγαν από την Ευρώπη, που θα πηγαίναμε Χριστέ μου; Στο ρουβλι;
Αυτό δεν συζητάμε πέντε χρόνια. Τι πιο φυσιολογικό να αμυνθεί μια χώρα και να οχυρωθεί σε περίπτωση που πέρναγε το σχέδιο Σόιμπλε.

– Δεν υπάρχει θέμα. Τα κανάλια έχουν νεύρα και κάνουν φασαρία σαν υστερικές γκόμενες που δεν τους κάθισε ο γκόμενος.

– Εγώ θέλω να κάνω μία ερώτηση.
Όταν υπάρχει τόση μαλακία στα κανάλια, υπάρχει plan B για να σωθούμε
ή πρέπει να τον φάω τον ΣΚΑΙ μέχρι τέλους.
ΣΚΑΙ γάιδαρο!
Έτσι έπρεπε να λέγεται το κανάλι.

Χωρίς θέμα, θέμα.

– Αποφυλακίστηκε ο Παπαγεωργόπουλος. Ε φτάνει αρκετά.
51 εκατομμύρια υπεξαίρεση, αυτά που εντοπίστηκαν δηλαδή.
Βρέθηκε σχετικός νόμος που του άνοιξε την πόρτα προς την ελευθερία.
Αυτά για να μαθαίνουν αυτοι που δεν υπεξαίρεσαν κατι.
Όχι που να το παινευτούμε, η Δικαιοσύνη κάνει καλά τη δουλειά της.

 


sdf45

 

 

 


 

 LKMMM

 

Κοιτάξτε γύρω σας ποιοι φωνάζουν να πάει φυλακή ο Βαρουφάκης.

Όλο το σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής, ο κλέψας του κλέψαντος.

Γιατί αν το αίτημα «αυτός να πάει φυλακή» αποκοπεί από το ηθικό του περιβάλλον, τότε θα νιώθουν καλύτερα ακριβώς αυτοί που θα έπρεπε να βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα.

του Νίκου Μωραΐτη 

Τίτλοι όπως «Στενεύει ο κλοιός για τον Βαρουφάκη».Κατηγορίες για σύσταση συμμορίας και εγκληματικής οργάνωσης!Η δαιμονοποίηση ενός plan-b που κάθε σοβαρή χώρα υποχρεούται να έχει.Σπίλωση του προσώπου. Αντιμετώπισή του σαν να πρόκειται για σεσημασμένο εγκληματία.

Ο υπουργός – χάκερ. Ο τρελός της δραχμής. Ο καθηγητής που έκανε πειραματόζωο την Ελλάδα…Δεκάδες δημοσιεύματα, ρεπορτάζ, αφιερώματα στα συνήθη πάντα ΜΜΕ.Κοινή επιθυμία όλων -άλλοι το κρύβουν, άλλοι το λένε ανοιχτα- είναι να πάει ο Βαρουφάκης φυλακή!Γιατί άραγε τέτοια λύσσα με τον Βαρουφάκη, σε μία χώρα που ο Παπακωνσταντίνου, ο Βενιζέλος, ο ΓΑΠ, ο Μαντέλης, ο Σημίτης, ο Τσουκάτος, ο Παπαντωνίου (από χθες και ο Παπαγεωργόπουλος!) και δεκάδες άλλοι κυκλοφορούν ελεύθεροι; Είναι απλό. Με τη δαιμονοποίηση Βαρουφάκη επιδιώκουν να δικαιωθούν όλα τα λαμόγια της Ιστορίας.Γιατι αν ο καθηγητής διεθνούς κύρους, ο αιρετικός οικονομολόγος, ο πιστός στις απόψεις του μαρξιστής πρέπει να πάει φυλακή, τότε η φυλακή απενοχοποιείται ως φράση, ως σημαινόμενο, ως αίτημα κάθαρσης.Κοιτάξτε γύρω σας ποιοι φωνάζουν να πάει φυλακή ο Βαρουφάκης; Όλο το σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής, ο κλέψας του κλέψαντος. Οι πολιτικοί της ρεμούλας, των σκανδάλων, οι δημοσιογράφοι των βαλιτσών και της συναλλαγής, οι καταστροφείς της χώρας. Γιατί αν το αίτημα «αυτός να πάει φυλακή» αποκοπεί από το ηθικό του περιβάλλον, τότε θα νιώθουν καλύτερα ακριβώς αυτοί που θα έπρεπε να βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα.Φυσικά και δεν θα πάει φυλακή ο Βαρουφάκης. Σε καμία ευνομούμενη πολιτεία δεν θα πήγαινε. Η Ελλάδα δεν είναι Αφγανιστάν. Το ξέρουν και οι ίδιοι οι τζιχαντιστές της διαπλοκής. Τότε γιατί το φωνάζουν; Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Θολώνουν τα νερά, δημιουργώντας την αίσθηση ότι σε αυτή τη χώρα είναι όλοι ίδιοι. Λαμόγια και ιδεολόγοι.