donna-banner

radio-sin-banner

Εκδηλώσεις

info :
Ο υπερσύνδεσμος του δημοσιευμένου μενού στην εφαρμογή iCagenda δεν βρέθηκε!
Απρίλιος 2019
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

social banner 1social banner 2

 

nws

 

Λόγω της κατάστασης ανάγκης στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, αποφασίστηκε η σύσταση στην Τράπεζα της Ελλάδος (Κεντρικό Κατάστημα) στην ομάδα λογαριασμών (234) του ειδικού λογαριασμού «Λογαριασμός αρωγής προσφύγων».
 
 Στο λογαριασμό αυτόν θα κατατίθενται ποσά για την αρωγή των προσφύγων, από οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο και θα μεταφέρονται ποσά που τυχόν κατατίθενται στις λοιπές τράπεζες. Η κίνηση και κάθε άλλη διαδικασία και λεπτομέρεια για τον λογαριασμό αυτό, θα καθορισθεί με νεότερη υπουργική απόφαση ή πράξη.

slide 3


Κανείς δεν μένει ασυγκίνητος βλέποντας τις εικόνες από την Ελλάδα και τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, τονίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να δράσει συντονισμένα και από κοινού και να μην κλείνει εσωτερικά σύνορα κατά τρόπο που επιβαρύνει άλλα κράτη-μέλη.Ζήτησε δε από την Ελλάδα να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της ως κράτος των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Σένγκεν. «Η Ελλάδα βεβαίως δεν πρέπει να αφεθεί μόνη της, στην κατάσταση που βρίσκεται», επανέλαβε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου και, αναφερόμενος στην βοήθεια που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δήλωσε ότι θα ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό τη χώρα.«Ταυτόχρονα, πρέπει η Ελλάδα να εφαρμόσει βήμα-βήμα και τις υποχρεώσεις της ως κράτος-μέλος της ΕΕ και της Σένγκεν στα εξωτερικά σύνορα, πρέπει να φυλάξει αποτελεσματικά τα σύνορά της και να συνεχίσει να προωθεί την εγκατάσταση λειτουργικών hot spots και επαρκών εγκαταστάσεων εστίασης», προσέθεσε ο κ. Ζάιμπερτ.Δ. Αβραμόπουλος: Η ΕΕ εντείνει τις διαδικασίες επανεισδοχής στην ΤουρκίαΤην επιστροφή 308 μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία, επιβεβαίωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Επιτροπή τονίζει ότι έχει συνεργαστεί με τις ελληνικές και τις τουρκικές αρχές για να βελτιωθεί η εφαρμογή της διμερούς συμφωνίας επανεισδοχής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά και για να διευκολυνθούν οι επιστροφές παράτυπων μεταναστών. Επισημαίνεται, ότι χθες και σήμερα επέστρεψαν από την Ελλάδα στην Τουρκία 308 μετανάστες, κυρίως από το Μαρόκο, την Αλγερία και την Τυνησία.Ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε: «Βάσει του σχεδίου κοινής δράσης ΕΕ-Τουρκίας συμφωνήσαμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες επιστροφής και επανεισδοχής με την Τουρκία. Οι σημερινές επιστροφές από την Ελλάδα στην Τουρκία δείχνουν ότι οι προσπάθειές μας αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όσοι έχουν δικαίωμα προστασίας θα την έχουν, αλλά παράλληλα πρέπει να γίνει σαφές ότι όσοι δεν έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν στην ΕΕ θα επιστρέφουν άμεσα».
Κομισιόν: Το κλείσιμο των συνόρων κοστίζει στην ευρωπαϊκή οικονομία«Το κλείσιμο των συνόρων συμβάλει μεν στη μείωση προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, αλλά εν τέλει το κόστος είναι πολύ υψηλό, καθώς η ΕΕ στο σύνολό της χάνει σε ανταγωνιστικότητα, ενώ πλήττεται και η λειτουργία της ενιαίας αγοράς».Αυτά τονίζει σε συνέντευξή της στη βελγικη εφημεριδα L Echo η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, αρμόδια για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, η οποία αναφέρει ότι η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση επιβάλλει την παροχή βοήθειας έκτακτης ανάγκης στα κρατη μέλη που πλήττονται.
Σλοβακία: Οι μεταναστευτικές ροές πρέπει να αναχαιτιστούνΕάν η Τουρκία και η Ελλάδα δεν καταφέρουν να σταματήσουν τις μεταναστευτικές ροές, τότε οι ροές αυτές θα πρέπει να αναχαιτιστούν «σε μια άλλη γραμμή», για παράδειγμα στην ΠΓΔΜ, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο.Τρεις ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα του, ο Φίτσο επισκέφθηκε σήμερα τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ για να συνομιλήσει με τους 25 Σλοβάκους αστυνομικούς που συμμετέχουν στους συνοριακούς ελέγχους, βοηθώντας τους συναδέλφους τους της ΠΓΔΜ.

hgb


Δ. Μάρδας: Εκ των πραγμάτων νέος σχεδιασμός του προϋπολογισμού εξαιτίας του προσφυγικού«Εκ των πραγμάτων το προσφυγικό επηρέασε τον σχεδιασμό και τις δαπάνες του προϋπολογισμού», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Μάρδας, Υφυπουργός Εξωτερικών στο Κόκκινο και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη και στο Νίκο Σβέρκο, ενόψει της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών την Παρασκευή και την Σύνοδο Κορυφής την Δευτέρα. Παράλληλα επεσήμανε πως «στην Ε.Ε. υπάρχουν θεσμικές λύσεις για το προσφυγικό και πρέπει να εφαρμοστούν απ` όλους»
«Δεν μπορούν τα κράτη μέλη να αγνοούν την συνθήκη της Λισσαβόνας, που προβλέπει στα άρθρα 78,79 και 80 την κατανομή των βαρών στα κράτη μέλη σε περιπτώσεις, αντίστοιχες με τις αυξημένες προσφυγικές ροές που αντιμετωπίζουμε σήμερα», υπογράμμισε ο κ. Μάρδας, συμπληρώνοντας πως «ακόμα και οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, που δεν είναι στην Ε.Ε. αλλά έχουν σαφείς σχέσεις με την Ένωση, θα πρέπει να ακολουθούν αυτά που ορίζουν οι Ευρωπαϊκές συνθήκες».Παράλληλα ο Υφυπουργός Εξωτερικών απαντώντας στην ερώτηση για το κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει το προσφυγικό τις διαπραγματεύσεις για την πρώτη αξιολόγηση είπε, «τα δύο ζητήματα είναι τελείως διαφορετικά και δεν μπορεί να συγχέονται, όμως όσον αφορά τις δαπάνες του προϋπολογισμού της χώρας, γεγονός είναι ότι έχει επιβαρυνθεί». «Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, σημείωσε ο κ. Μάρδας, «όσον αφορά τον προϋπολογισμό και τις δαπάνες για το 2016 θα επηρεάσει και την πρώτη αξιολόγηση».Τέλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στο οξύμωρο ότι οι φωνές και τα δημοσιεύματα για τις αυξημένες προσφυγικές ροές στην Ελλάδα είναι αντιστρόφως ανάλογα με τον πληθυσμό των προσφύγων.«Ενώ στην Ελλάδα φιλοξενούνται αυτή την στιγμή περί τους 22000 πρόσφυγες, στην Τουρκία αντίστοιχα ο αριθμός των προσφύγων ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια και άλλα 2 εκατομμύρια σε Λίβανο και Ιορδανία. Είναι λοιπόν παράλογο να λαμβάνει τέτοια δημοσιότητα και με δραματικούς τίτλους η κατάσταση στην Ελλάδα, όταν στις παραπάνω χώρες δεν ακούγεται το θέμα», είπε.

ew4

 

kji

 

llmi

 

pou

 

llo9